Kookgek stelt voor

40 BESTE RECEPTEN VAN DE VORIGE EEUW


Oesters gegratineerd - maniere Jaqcques

Ingrediënten

  1. 32 oesters nr 2
  2. voor de garnituur :


  3. 250 g verse spinazie
  4. 100 g celeri-branche
  5. 100 g wit van prei 100 g parijse champions 15 g boter

    Voor de veloute


    20 g maiszetmeel
  6. 20 g boter
  7. 5 cl de noilly-prat
  8. 1 soeplepel groene peper uit blik
  9. 1 mespunt curry

  10. voor de sabayon:


  11. 6 eidooiers
  12. 100 g room
  13. Zout

Bereidingswijze

  1. Mix de groene peper enkele seconden tot een puré.
  2. Open de oesters en vang het sap op en zet de oesters en de schelpen weg
  3. Filter het sap en leng eventueel aan met water tot 30 cl

Perigueux saus


Dit een demiglace saus met truffelessence eventueel met truffels snippers.