MOSSELKROKKET BENODIGDHEDEN: 75 gr boter 100gr bloem 4 gr gelatine 2 eidooiers 1 dl room 5 dl kookvocht mosselen mespuntje cayennepeper, peper en selderzout 300 gr gekookte mosselen(1.5 kg ongekookt, selder en ui) WERKWIJZE: eerst de mosselen koken met ui en selder en na het koken de mosselen uit de schelp halen. Het kookvocht zeven 1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met het kookvocht flink laten door koken. 2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus. Daar bij komt het selderzout en peper en een mespunt cayenpeper . 3: hakt met de blender twee derde van de mosselen fijn en 1 derde hakt je zeer grof en voeg de mosselen er aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. 4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. De volgende dag of een paar uren nadien: 1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn. 2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. 3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten.