MOSSEL KROKETTEN



MOSSELKROKKET

BENODIGDHEDEN:
75 gr boter
100gr bloem
4 gr gelatine
2 eidooiers
1 dl room
5 dl kookvocht mosselen                                 
mespuntje cayennepeper, peper en selderzout
300 gr gekookte mosselen(1.5 kg ongekookt, selder en ui)

WERKWIJZE:
eerst de mosselen koken met ui en selder  en na het koken de mosselen uit de schelp halen.
Het kookvocht zeven

1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met het kookvocht flink laten door koken.
2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.
 Daar bij komt het selderzout en peper en een mespunt cayenpeper .

3: hakt met de blender  twee derde van de mosselen fijn en 1 derde hakt je zeer grof en voeg de mosselen er aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel  onder de 
vulling.

De volgende dag of een paar uren nadien:

1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.

2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens
   Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten  gedurende 5 minuten.


HOME