BENODIGDHEDEN: 75 gr boter 100gr bloem 4 gr gelatine 2 eidooiers 1 dl room 5 dl visfumet mespuntje cayennepeper, pezo, muskaatnoot, paar druppels citroensap 250 gr fijngesneden gepocheerde koolvis of andere witte vis WERKWIJZE:
1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.
2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.
Daar bij komt het citroensap en de kruiden.
3:voeg de fijngesneden vis aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.
5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.
De volgende dag of een paar uren nadien:
1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.
2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten. Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.