GEBRADEN OSSENHAAS




Gebraden ossehaas

750 gr ossehaas
2 eetlepels boter
peper, zout

Wrijf het vlees in met peper en zout.
Verdeel klontjes boter op de bodem van de natgemaakte Rmertopf en leg het
vlees hierop.
Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in
op 250C en braad het vlees, onder 2-3 keer bedruipen met het braadvocht, in
 5 kwartier mals.

Dien deze schotel op met rijst, aardappelCroquetten of gekookte aardappelen
en sla of diverse groenten.

Variaties: Lardeer de ossehaas met smalle reepjes spek.
Of: Voeg 1/2 kopje zure room of witte wijn toe.
Of: Smoor een blikje champignonschijfjes of verse champignons mee.
Of: Wikkel de ossehaas in uitgerold bladerdeeg.
Of: Smoor een klein blikje ananasstukjes mee.







HOME