Krokant gebraden eend





Krokant gebraden eend

1 kleine eend
zout, peper
100 gr ui
2 appels
1 bos peterselie
1 ui
1 laurierblad
2 kruidnagels

Week de Romertopf minstens 15 minuten in koud water.
Zout de eend van binnen en van buiten licht en bestrooi hem van binnen met
wat peper.
Snijd 50 gr ui fijn, snijd 1 appel in stukjes en hak de peterselie grof.
Vermeng de ui, appel en peterselie en vul de eend met dit mengsel.
Snijd de andere 50 gr ui fijn, snijd de andere appel in schijfjes, verdeel
ze over de bodem van de Romertopf en leg de eend met de borst naar beneden
op het ui-appelmengsel.
Prik het laurierblad met de kruidnagels op de hele ui vast en leg de ui zo
op de eend.
Schuif de Romertopf in een koude oven, stel de oven in op 250C en braad de
eend in  2 uur gaar.
Neem 10 minuten voor het einde van de braadtijd het deksel van de Rmertopf
(pas op voor de zeer hete stoom!), giet het braadvocht af en gebruik dit
voor een sausje.
Zet de Romertopf zonder deksel nog 10 minuten in de oven om de eend krokant
te laten worden.





HOME