BISTRO - KOOKGEK
gepocheerd kwarteleitje met Lentescheuten
Ingrediënten
Bereiding
Bereiding voor 15 glaasjes
-
Breek de verharde staartstukjes van de lentescheuten en verwijder ze.
-
Breng 2 l gezouten water aan de kook met 1 el bloem en 1 el azijn of citroensap.
-
Kook hierin de lentescheuten, laat even opkoken en neem van het vuur.
-
Laat afkoelen.
-
Laat 1 dl kookvocht inkoken met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Hou deze reductie apart.
-
Klaar 250 g boter, klop de 3 eigelen schuimig met een scheutje water. Voeg de geklaarde boter en wat citroensap toe en klop tot een luchtige mousseline.
-
Warm de lentescheuten op in de reductie, meng ze met de mousseline en verdeel ze in glaasjes.
-
Werk het glaasje af met een gepocheerd kwarteleitje en enkele lentescheutjes.
HOME
|