Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


Soep van Griekse yoghurt met groenten



Ingrediënten

  • 4 dl Griekse yoghurt
  • 100 g koksroom
  • 4 dl groentebouillon
  • 1/4 dl olijfolie
  • 2 el zaadjesmosterd
  • 2 teentjes knoflook, geblancheerd
  • 1 chilipepertje zonder zaadjes
  • 1/2 tl karwijzaad

Versiering

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Bereiding

Bereiding voor 15 glaasjes

  • Doe alle ingrediënten voor de soep in een blender, pureer en zeef de soep. Zet alles koud weg.
  • Blaker de schil van de paprika zwart in de oven en verwijder het verbrande velletje. Snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de paprika, de courgette en de aubergine in lamellen. Bak de groenten kort aan in boter & Braden. Droog de reepjes met behulp van keukenpapier en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de soep over glaasjes, strooi de groenten hierop en versier eventueel ook met versnipperde bieslook en citroenrasp.
  

   

HOME