Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


LEPELHAPJE MET GANZELEVER



Ingrediënten



4 stukken  ganzenlever
Droge abrikoozen
Vijgen
Pistaches
Sauternes
Blaadjes gelatine

In de oven de pistaches roosteren.

Snijdt de abrikozen. in twee

Snijdt  de vijgen  in 5 .

Laat de blaadjes van gelatine in koud water weken 
(3 bladen voor 250 ml vloeistof)

Snijdt de ganzen lever op verschillende wijze 
volgens de lepels. 

Voor de vijg in kleine driehoek, de abrikoos in fijne lamellen en de pistache .

Het is nutteloos om het beste van de ganzenlevers te kopen. Zonder evenmin in de eerste prijs te vallen, koopt een lever in promotie, eerder van eend (mijn smaak)en niet te veel "paté". Bereidt uw verschillende lepels voor. Laat de sauternes verwarmen, geweekte gelatine en mengt. Wacht op dat sauternes een beetje afkoelt en bepaalt met behulp van een kleine lepel een een beetje vloeistof op elke lepel alvorens aan het penseel te eindigen. Wanneer de gelei is op genomen, zet al uw lepels op een mooi blad of verschillende grondslagen op. Een kleine laatste?

  

  

HOME