ASPERGESKROKETTEN

	
	

Benodigdheden:
75 gr boter 100gr bloem 4 gr gelatine 2 eidooiers 1 dl room 2 koffielepels selderzout 5 dl groenten bouillon mespuntje cayennepeper, pezo, paardruppels citroensap, muskaatnoot 250 gr fijngesneden asperges (stelen)

Werkwijze

1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken. 2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus. Daar bij komt het citroensap en de kruiden. 3:voeg de fijngesneden asperges in een weinig in de boter aangestooft aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. 4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. 5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uren nadien: 1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn. 2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. 3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten. Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.

HOME