ASPERGES OP ITALIAANSE WIJZE

	
	

Benodigdheden:
18 gekookte groene asperges 18 gekookte witte asperges 2 dl mayonaise 1 geperst teentje knoflook peper, zout 1 dl room 2 sardines uit blik zonder vel of graten 2 eetlepels tomaatblokjes 2 eetlepels versgehakte bieslook 2 eetlepels versgehakte peterselie 2 eetlepels kappertjes 1 hardgekookt ei

Werkwijze

Meng bij de mayonaise met 1 teentje look fijn gehakt. Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room. Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop. Prak het hardgekookte ei fijn. Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei. De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.

HOME