LUIKSE PENSEN



LUIKSE-PENSEN (boudins de Lige)

Samenstelling 
1 deel bleek varkens- en of kalfsvlees 
1 deel spek 
60 % melk (berekend op het mager vlees) 
10 % brood (op de totale massa) 
1 ei (facultatief) per kg. massa 

Hulpstoffen per kg 

18  20 g zout 
1.5  2 g peper 
1 g foelie of muskaatnoot 
0,5 g majoraan 
9 g sjalotten 
peterselie 

Werkwijze 
Cutteren tot een fijn deeg. Sjalotten en peterselie fijnhakken en op het laatst toevoegen. 
Vullen in brede varkenssneren of In smalle kromme runder darmen. 
Koken op 75C. Afkoelen in koud water. om de witte kleur te beweren. 

N.B. Voor grovere Luikse pensen kan een gedeelte doorregen bleek vlees toegevoegd worden,
verkleind tot een korrel van 3  4 mm. 





HOME