LUIKSE PENSEN
LUIKSE-PENSEN (boudins de Liège)
Samenstelling
1 deel bleek varkens- en of kalfsvlees
1 deel spek
60 % melk (berekend op het mager vlees)
10 % brood (op de totale massa)
1 ei (facultatief) per kg. massa
Hulpstoffen per kg
18 á 20 g zout
1.5 á 2 g peper
1 g foelie of muskaatnoot
0,5 g majoraan
9 g sjalotten
peterselie
Werkwijze
Cutteren tot een fijn deeg. Sjalotten en peterselie fijnhakken en op het laatst toevoegen.
Vullen in brede varkenssneren of In smalle kromme runder darmen.
Koken op 75°C. Afkoelen in koud water. om de witte kleur te beweren.
N.B. Voor grovere Luikse pensen kan een gedeelte doorregen bleek vlees toegevoegd worden,
verkleind tot een korrel van 3 è 4 mm.
HOME