Kookgek stelt voor

Bistro gerechten

Brochettes de Saint-Jacques met Pata Negra





Ingrediënten:


Voor de kebabs:


36 coquilles Saint-Jacques
150 g Spaanse Pata Negra ham
olijfolie

Voor de risotto:


400g risotto rijst (Arborio of Carnaroli)
150 g aardperen
2 tomaten
1/2 stengel bleekselderij
1 ui
1 sjalot
2 teentjes knoflook
20 cl witte wijn
2,5 kopjes visbouilon
125g boter
Parmesan
olijfolie
versgemalen peper


1/ Neem uw ingrediënten

2/ Open de Saint-Jacques, verwijder het vet en gebruik een eetlepel, verwijder voorzichtig de noten.

3/ Monteer de kebabs door afwisselend een knop van Saint-Jacques en een stuk van Pata Negra. Prik een 2e tandenstoker, om goed te bakken.

4/Pel en snipper de sjalot, ui en knoflook. Snijd de selderij en tomaten.

 

5/Plaats de artisjokken in water, dan schil ze en snij ze in blokjes..

6/Maak de vis voorraad voor een bouillon en breng het aan de kook.

7/In een grote koekepan, een slok van olijfolie en laat het uitzweeten de ui, sjalot, selderij en artisjokken. Zodra ze goed zijn, voeg de knoflook aantoe.

8/Zodra het mengsel licht gekleurd is, voeg de rijst toe en roer tot het doorschijnend wordt.

9/Voeg vervolgens de witte wijn en tomaten. zout en Pepper..

10 / Roer altijd, zodra het mengsel niet meer voelt de alcohol die u kunt toevoegen van een goede pollepel bouillon toe en roer voortdurend tot geabsorbeerd is.

11/Doe een pollepel van de bouillon tot wanneer de laatste steeds wordt geabsorbeerd, roeren en voorzichtig om de korrels van rijst niet aan te branden. Ongeveer 18 minuten koken toestaan.

12 / Zodra de rijst gekookt is, voeg de boter en Parmezaanse kaas, van het vuur en meng goed.

13/Zout en peper spiesjes en een beetje olijfolie maakte hen snel bruin aan elke kant (een minuut per kant).

14 / Maak de platen door het plaatsen van de risotto in het midden en met 2 spiesjes gespreid. Versier met een takje rozemarijn. Dan is het klaar!.



Smakelijk

© kookgek.be

TERUG HOME