LENTESTOOFPOTJE MET BRUGS TARWEBIER
Benodigdheden:
- 750 gr varkensvlees
- 1 grote ui
- 4 jonge worteltjes,
- 300 gr schelperwtjes
- 1 kg aardappels
- 1 flesje Brugs tarwebier
- 100 gr erwtjes.
- 1 mespunt rozemarijn
- 1/2 tl muskaatnoot
- 1 el estragon azijn
- zout en peper.
Werkwijze:
- Het varkensvlees goed bruin afbakken en in de stoof pot doen,de ajuin en
de look fijn snijden, de worteltjes in schijfjes dit alles in boter uitzweten en bij het vlees
voegen de braadpan deglaceren met de azijn en wat bier en dit alles bij het vlees voegen
en ook de rest van het bier, peper en zout, rozemarijn, muskaatnoot en zachtjes laten door
Koken ongeveer 15 min.
- De erwtjes en de aardappels toevoegen.
- 10 MIN. Verder laten stoven en nu de schelperwtjes toevoegen 10 Min.verder stoven, afsmaken en een weinig
Binden met wat beurre manie.
- Ervoor zorgen dat steeds de het vlees en de groenten onder sap staat, steeds met bouillon
aanvullen.
HOME
|