WEST-VLAAMS BLOEDWORST


Samenstelling :
8 lt. varkensbloed 4 kg. wit brood 5 kg vet - snijlingen 5 kg. uien
Kruiden en hulpstoffen per kg. massa :
18 gr. zout 3 gr. Verolon 3 gr. Boerenbloedworstkruiden 112 gr. foelie of kaneel (naar streek gewoonte) 40 gr. boekweitmeel
Bewerking :
4 kg. brood weken in de helft van het bloed en vervolgens malen, (mag ook in de cutter verkleind worden). 5 kg. uien in schijven snijden en stoven in het reeds gemalen vet. Alles samenvoegen met het overige bloed, kruiden en hulpstoffen, en goed mengen.
Koken
Water aan de kook brengen en er de bloedworsten inleggen. Daarna de temperatuur geleidelijk terugbrengen op 75°C., ± 30 minuten kooktijd. De worsten uit het warme water nemen, even in koud water dompelen en ophangen.

HOME