BLOEDWORST met ROZIJNEN


Rozijnen bloedworst
Samenstelling :
8 lt. varkensbloed 5 kg. vet 4 kg wit brood 1 kg rozijnen 1 kg kandij of rietsuiker
Kruiden en hulpstoffen per kg. massa :
18 gr. zout 3 gr. boerenbloedworstkruiden 1 gr. kaneel 3 gr. Verolon 40 gr. boekweitmeel
Bewerking
Het brood weken in een paar liter bloed. De rozijnen wassen en in de week zetten. Vervolgens het brood en het vet malen en er de geweekte rozijnen, de suiker, en de overige kruiden en hulpstoffen bijdoen. Het boekweitmeel zorgt voor een goede binding en voorkomt het openbarsten tijdens het bakken.
Koken
Water aan de kook brengen en er de bloedworsten inleggen. Daarna de temperatuur geleidelijk terugbrengen op 75°C., ± 30 minuten kooktijd. De worsten uit het warme water nemen, even in koud water dompelen en ophangen.

HOME