Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Frise Salade

ingrediënten per persoon:

  • 3 mooie blaadjes rode sla (Trévise)
  • 3 blaadjes rode friseesla (Lolo Rosso)
  • 50 gr fijne groene boontjes (gekookt)
  • 40 gr grijze gepelde garnalen
  • 1 sneetje gerookte zalm (in brede julienne gesneden)
  • 3 kleine stukjes verse ananas
  • 1 grote garnaal (gamba n° 5)
  • 3cl vinaigrette op basis van wijnazijn en olijfolie
  • een weinig gehakte bieslook
  • peper en zout

bereiding

Meng de grijze garnalen en de boontjes in een kommetje met een deel van de vinaigrette en wat peper en zout. Schik de rode sla in stervorm in een diep slabord en schep de mengeling van bonen en garnalen in het midden. Steek de roosjes rode friseesla achter de rode sla, verdeel de strookjes gerookte zalm over de bonen en leg de stukjes ananas ertussen. Werk de salade af met de gamba, een beetje vinaigrette en wat bieslook.

Smakelijk !