Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Compote van Paprika en Tomaat met Ricotta

ingrediënten per persoon :

  • 100 gr rode paprika, geschild en in julienne gesneden
  • 1 vleestomaat, gepeld, uitgehaald en in stukken gesneden
  • 1 kleine ui, in julienne gesneden
  • 1 takje tijm en laurier
  • een beetje tomaatpuree
  • peper en zout
  • 1/2 teentje look
  • 5cl gewone olijfolie

    voor de crème :

  • 50gr verse Ricotta
  • 50gr Mascarpone
  • 2 gesnipperde blaadjes basilicum
  • 5cl olijfolie "extra-vierge"
  • peper en zout
  • wat verse takjes notensla

bereiding :

Bereid de compote daags voordien op volgende manier :
Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie en de ui en paprika. Laat onder deksel stoven tot ze halfgaar zijn en voeg vervolgens de look, de tomaat, de tijm, de laurier en de tomaatpuree toe. Laat nu verder garen zonder deksel opdat het overtollige vocht kan verdampen. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en olie "extra-vierge.". Laat de compote een nachtje rusten in de koelkast.

Meng nu de mascarpone en de ricotta samen met de basilicum, peper, zout en olijolie in een kom (mag eventueel in de mixer).

Schik het gerecht als volgt op het bord : duw de compote in een ovalen vorm (+ 8 cm doorsnee), haal de vorm weg. Leg er enkele blaadjes notensla op. Vorm met de romige kaas een mooi gedraaid laagje met behulp van 2 vochtige soeplepels en werk het geheel af met wat olijfolie "extra vierge".

Smakelijk !