Tartaar van tomaten met garnalen
BENODIGDHEDEN
- 6 Romatomaten
- 1 Franse lange sjalot
- 1 teentje look
- Olijfolie
- Sherryazijn
- Room
- Grof zout
- Peper van de molen
- 300 gram ongepelde garnalen
- 2 sneden oudbakken brood
- basilicumscheutjes
|
Bereidingswijze
- Snij de sjalot in flinterdunne lamellen.
- Emondeer (ontdoen van de pel) de tomaat en spaar de parures, snij de tomaat in partjes.
- Snij het brood in brunoise en bak het goudbruin.
- Pel de garnalen.
Voor de tartaar:
- Meng de tomaat en sjalot met de olijfolie, sherryazijn, peper en zout.
Voor de gazpacho:
- Mix de parures van de tomaat samen met look, olijfolie, sherryazijn en kruiding.
- Passeer en leng aan met room.
Met daarbij lekker dikke, met de hand gesneden frietjes!
|