Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Crepes Suzette

ingrediënten

Voor 8 Flensjes

  • 75 g bloem 
  • 1 ei 
  • 1 dl melk 
  • 1 zakje vanillesuiker

En verder: 

  • 2 dl sinasappelsap 
  • 2 onbehandelde sinaasappels 
  • 75 g fijne suiker 
  • 20 g boter 
  • 1 dl Grand Marnier of Cointreau 
  • boter of olie om te bakken


Bereidingswijze

  1. Roer de gezeefde bloem glad in de melk.
  2. Voeg er het eitje en de vanillesuiker aan toe.
  3. Roer weer goed glad.
  4. Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
  5. Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
  6. Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten en lichtjes karameliseren.
  7. Blus met het sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij.
  8. Roer goed glad.
  • Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus.
  • Verdeel over de borden.
  • Flambeer (eventueel aan tafel) met de rest van de sinaasappellikeur.