ENTRECOTE MARCHAND
ingrediënten
- 4 entre-côtes (met of zonder been)
- 1 rode ui
- 1 bakje waterkers
- olie
- peper uit de molen en zout
Voor de rode wijnsaus:
- 6 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 glas porto
- 1/2 fles rode wijn
- 2 dl vleesfond
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
|
Bereidingswijze
- Pel de uien en de knoflook, snipper ze fijn.
- Fruit de uien glazig in de olijfolie.
- Doe er de knoflook bij.
- Blus met de wijnazijn en de porto.
- Laat zacht koken tot praktisch al de vloeistof verdampt is.
- Voeg er de rode wijn aan toe.
- Laat tot de helft inkoken.
- Schenk er de vleesfond bij, voeg er de tijm en de laurier aan toe.
- Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen tegen de kook aan.
- Pel de rode ui, snij hem in flinterdunne ringen.
- Zeef de saus.
- Breng ze weer aan de kook.
- Doe er de uiringen bij.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de entre-côtes lichtjes met olie.
- Rooster ze 3 tot 4 minuten aan beide kanten in de grillpan of op de tafelgrill.
- Kruid ze met peper uit de molen en zout.
- Leg het vlees op voorverwarmde borden.
- Lepel er wat saus bij en werk af met een toefje waterkers.
- Lekker met gebakken aardappeltjes.
|