Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


ENTRECOTE MARCHAND

ingrediënten

  • 4 entre-côtes (met of zonder been) 
  • 1 rode ui 
  • 1 bakje waterkers 
  • olie 
  • peper uit de molen en zout

Voor de rode wijnsaus: 

  • 6 uien
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 eetlepels rode wijnazijn 
  • 1 glas porto 
  • 1/2 fles rode wijn 
  • 2 dl vleesfond 
  • 1 takje tijm 
  • 1 blaadje laurier 
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en de knoflook, snipper ze fijn.
  2. Fruit de uien glazig in de olijfolie.
  3. Doe er de knoflook bij.
  4. Blus met de wijnazijn en de porto.
  5. Laat zacht koken tot praktisch al de vloeistof verdampt is.
  6. Voeg er de rode wijn aan toe.
  7. Laat tot de helft inkoken.
  8. Schenk er de vleesfond bij, voeg er de tijm en de laurier aan toe.
  9. Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen tegen de kook aan.
  10. Pel de rode ui, snij hem in flinterdunne ringen.
  11. Zeef de saus.
  12. Breng ze weer aan de kook.
  13. Doe er de uiringen bij.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Bestrijk de entre-côtes lichtjes met olie.
  16. Rooster ze 3 tot 4 minuten aan beide kanten in de grillpan of op de tafelgrill.
  17. Kruid ze met peper uit de molen en zout.
  18. Leg het vlees op voorverwarmde borden.
  19. Lepel er wat saus bij en werk af met een toefje waterkers.
  20. Lekker met gebakken aardappeltjes.