Lamskroon
Ingrediënten
1 mooie lamskroon
1 venkel, 2 el vers gehakte dille
2 dl lamsfond, 1 dl rode wijn
2 el balsamicoazijn, snuifje suiker
100 g boter
scheutje room
zwarte peper uit de molen & zout
|
WERKWIJZE:
- Voor de saus: Giet de lamsfond, rode wijn, balsamicoazijn, dille en suiker in een sauspan en laat dit tot 1/3 inkoken. Voeg hieraan de boter in vlokjes aan toe en breng op smaak met peper & zout, werk af met een streepje room. Hou warm (kan perfect in isoleerkan).
- Kruid de lamskroon met peper en zout en bak mooi bruin aan in wat boter, verwarm de oven voor tot 200°.
- Snijd de venkel in vier en kook hem gaar (10 à 15 min) in licht gezouten water, hou warm.
- Laat de lamskroon verder garen in de oven, reken op maximum 10 minuten.
- Serveer het vlees per 2 ribjes gesneden, mét de saus en venkelpartjes. Hier met gebakken (in de aanbakpan van het vlees) aardappelen.
|