Gegrilde kreeft met botersausingrediënten per persoon:
|
bereidingLaat wat boter smelten in een klein potje en voeg de gesnipperde sjalot, wat tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurt. Blus met de witte wijn en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg nu de room toe en laat de saus terug tot 1/3 inkoken. Voeg met een klopper de boter in kleine klontjes toe en bind de saus op. Duw de saus door een zeef en breng op smaak met cayennepeper en zout. Snijd de levende kreeft in de lengte door en bestrooi het vlees met een weinig peper en zout en wat olijfolie. Kleur de kreeft op haar vleeszijde op een hete grill en laat ze verder garen in de oven gedurende 5 à 6 min op 180° C. Schik de
kreeft op een plat groot bord en plaats de groenten tussen de schaar en
het lichaam. Giet een beetje saus op het staartvlees en serveer de rest
van de saus apart. Smakelijk ! |