Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Gegrilde kreeft met botersaus

ingrediënten per persoon:

  • ½ Canadese kreeft
  • een klein assortiment verse groenten of sla
  • peper en zeezout
  • een scheutje olijfolie

    voor de saus:

  • 100 gr boter
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 10cl witte wijn
  • 10cl verse room
  • tijm en laurier
  • snuifje cayennepeper
  • zout

bereiding

Laat wat boter smelten in een klein potje en voeg de gesnipperde sjalot, wat tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurt. Blus met de witte wijn en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg nu de room toe en laat de saus terug tot 1/3 inkoken. Voeg met een klopper de boter in kleine klontjes toe en bind de saus op. Duw de saus door een zeef en breng op smaak met cayennepeper en zout.

Snijd de levende kreeft in de lengte door en bestrooi het vlees met een weinig peper en zout en wat olijfolie. Kleur de kreeft op haar vleeszijde op een hete grill en laat ze verder garen in de oven gedurende 5 à 6 min op 180° C.

Schik de kreeft op een plat groot bord en plaats de groenten tussen de schaar en het lichaam. Giet een beetje saus op het staartvlees en serveer de rest van de saus apart.

Smakelijk !