Kookgek stelt voor

Bistro gerechten

Fricassee van kalfsvlees met gekarameliseerde paddestoelen


Ingrediënten



    - 800gr kalfsvlees van de borst of uit de nek
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - Een theelepel peterselie
    - 25g boter
    - Balsamico azijn
    - 200 g champignons
    - 200 g jonge worteltjes
    - 200 g verse zilveruitjes
    - zout , peper
    - Witte wijn
    - 40 cl room



Bereidingswijze


    - Hak de ui en de knoflook.
    - Snijd het kalfsvlees in stukken.
    - Bak het vlees in de boter met knoflook en ui.
    - Wanneer het kalfvlees wordt gedraaid, voeg de champignons, zilveruitjes en jonge worteltjes toe .
    - Blus alles met witte wijn en balsamico azijn, vuur verminderen.
    - stoofverder tot bijna gaar, voeg dan de verse room en kruiden toe en laat nog een kwart pruttelen.
    - Bestrooi met fijngehakte platte peterselie.
    - Serveer meteen.