Fricassee van kalfsvlees met gekarameliseerde paddestoelen
Ingrediënten
- 800gr kalfsvlees van de borst of uit de nek - 1 ui - 1 teentje knoflook - Een theelepel peterselie - 25g boter - Balsamico azijn - 200 g champignons - 200 g jonge worteltjes - 200 g verse zilveruitjes - zout , peper - Witte wijn - 40 cl room |
Bereidingswijze
- Hak de ui en de knoflook. - Snijd het kalfsvlees in stukken. - Bak het vlees in de boter met knoflook en ui. - Wanneer het kalfvlees wordt gedraaid, voeg de champignons, zilveruitjes en jonge worteltjes toe . - Blus alles met witte wijn en balsamico azijn, vuur verminderen. - stoofverder tot bijna gaar, voeg dan de verse room en kruiden toe en laat nog een kwart pruttelen. - Bestrooi met fijngehakte platte peterselie. - Serveer meteen.
|