Garnaalkroketten
ingrediënten
BENODIGDHEDEN:
- 75 gr boter
- 100gr bloem
- 4 gr gelatine
- 2 eidooiers
- 1 dl room
- 9 dl garnaal fumet (visfumet maar met de afval van garnalen)
- mespuntje cayennepeper, pezo, paar druppels citroensap
- 350 gr gepelde garnalen
|
WERKWIJZE:
- smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.
- Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.
Daar bij komt het citroensap en de kruiden.
- voeg de garnalen aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
- Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.
- oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.
De volgende dag of een paar uren nadien:
- Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.
- Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens
Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten.
Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.
|