Kookgek stelt voor

Bistro gerechten



Garnaalkroketten

ingrediënten


BENODIGDHEDEN:


  • 75 gr boter
  • 100gr bloem
  • 4 gr gelatine
  • 2 eidooiers
  • 1 dl room
  • 9 dl garnaal fumet (visfumet maar met de afval van garnalen)
  • mespuntje cayennepeper, pezo, paar druppels citroensap
  • 350 gr gepelde garnalen

WERKWIJZE:


  1. smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.
  2. Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus. Daar bij komt het citroensap en de kruiden.
  3. voeg de garnalen aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
  4. Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.
  5. oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.

  6. De volgende dag of een paar uren nadien:
    • Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.
    • Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
    • Verhit de frituur olie tot op 175C en bak de kroketten gedurende 5 minuten. Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.