TAARTJE VAN IRISH COFFEEIngredienten:150 g suiker4 cl lerse whiskey 4 dl room 10 g mokka-extract 4 blaadjes gelatine zanddeeg lichte abrikozenjam poedersuiker chocolade krullen
|
werkwijze:1. Bekleed een beboterde taartvorm van 18 cm diameter met zanddeeg. Laat "blind" bakken (d.w.z. de deegbodem belegd met gedroogde bonen of keramische knikkertjes) in een voorverwarmde oven, ongeveer 20 minuten op 180 á 200' C.2. Laat de gelatine weken in koud water. 3. Maak, op laag vuur, een stroopje van 4 cl water en de suiker. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat die helemaal smelten. Doe er de whiskey bij. 4. Klop de room. Neem er 213 van en vermeng met 213 van het stroop-en-gelatinemengsel. Voeg er het mokka- extract aan toe. 5. Verwijder de gedroogde bonen uit de deegtaart en strijk de bodem in met lichte abrikozenjam.stort er het bruine vulsel op.laat opstijven .vul dan de taart verder met de rest van het mengsel(room,stroop,en gelatine) Strijk boven op nog een dun laagje slagroom. 6. Versier het taartje met chocoladekrullen en strooi poedersuiker. |