Kookgek stelt voor

desserts

SPECULAASBAVAROIS



ingredienten
-	Bavarois: 2 eigelen, 50 g suiker, 1,25 dl melk, snuifje kaneel, 1,5 bl gelatine, 1,5 dl room, 8 speculaaskoekjes
-	Versiering: 8 speculaaskoekjes, rode besjes..
-	Saus: 1 dl advocaat, en een geutje room

bereiding
-	Bavarois: de eigelen met 2 el heet water en de suiker opkloppen tot een dikke witte schuimige massa.
-	De gelatine weken in koud water.
-	De melk met de kaneel aan de kook brengen, en al roerende op het opgeklopte mengsel gieten.
-	Al roerende laten doorkoken.
-	De gelatine goed uitnijpen en aan de massa (van het vuur!) toevoegen.
-	De massa laten afkoelen tot een lobbig geheel.(Zeer belangrijk tegen het uitzakken).
-	De koekjes verpulveren, en samen met de opgeklopte room doorroeren.
-   Verdelen in 6 vormpjes en verder laten opstijven. (Of uitscheppen in een grote vorm).
-	Saus: de advocaat verdunnen met de room.
-	Afwerken door ontvormen  en al dan niet in schijfjes snijden van de bavarois. Met speculaaskoekje, besjes en saus verder versieren


HOME