Kookgek stelt voor
DESSERT
DESSERT - KOOKGEK
NORMANDISCH GEBAK
Ingrediënten
NORMANDISCH GEBAK
- 1 bladerdeeg
- 4 mooie golden appels
- Suiker 160 g
- 50 g boter
- 1/2 lepel. kaneel
- 2 eieren
- 1 dl slagroom
- 1 eetlepels calvados
- wat amandelen
Bereiding
- Verwarm de oven voor th.7 (210 ° C).
- Schil de appels en snijd ze in dikke plakken.
- Doe ze in een pan met boter. Voeg 30 g suiker en kaneel,
en kook de aardappelen een paar minuten (de plakjes moeten geheel blijven).
- Rol het deeg en leg de appels.
- Bak gedurende 20 minuten.
- Klop de room en eieren.
- Voeg 125 g suiker en Calvados er aan toe.
- Giet over taart en bestrooi met amandelen.
- Eindigd het bakken nog eens gedurende 10 minuten.
- Bij het uithalen van de oven, bestrooi met suiker, water en een glas warme calvados en .
HOME
|
|