Kookgek stelt voor

DESSERT

Kookgek stelt voor

DESSERT

DESSERT - KOOKGEK


NORMANDISCH GEBAK



Ingrediënten



NORMANDISCH GEBAK

  • 1 bladerdeeg
  • 4 mooie golden appels
  • Suiker 160 g
  • 50 g boter
  • 1/2 lepel. kaneel
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepels calvados
  • wat amandelen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor th.7 (210 ° C).
  • Schil de appels en snijd ze in dikke plakken.
  • Doe ze in een pan met boter. Voeg 30 g suiker en kaneel, en kook de aardappelen een paar minuten (de plakjes moeten geheel blijven).
  • Rol het deeg en leg de appels.
  • Bak gedurende 20 minuten.
  • Klop de room en eieren.
  • Voeg 125 g suiker en Calvados er aan toe.
  • Giet over taart en bestrooi met amandelen.
  • Eindigd het bakken nog eens gedurende 10 minuten.
  • Bij het uithalen van de oven, bestrooi met suiker, water en een glas warme calvados en .

HOME