Lierse vlaaikens
|
werkwijze:Briseédeeg:
Maak voor het deeg een bergje van de bloem, voeg er de blokjes boter aan toe en kneed er langzaam het water door. Kruid met zout en suiker en laat het 30 minuten rusten. Herneem het kneedwerk en houd dat 20 minuten vol (een keukenrobot is hiervoor een handige hulp). Laat het deeg nog eens 20 minuten rusten, rol het dan uit en druk het in taartvormpjes van 8 cm doorsnede. Prik de bodems met een vork in en laat ze in een op 150-160°C voorverwarmde oven 5 minuten bakken.
Week de peperkoek in het ei en de melk met de vanillesuiker. Beboter kleine taartvormpjes en bestrooi ze met bloem. Leg het deeg erin en bak ze in een matigwarme oven op 150°C voor. Giet de samenstelling van ei, peperkoek en melk vervolgens in de voorgebakken taartbodempjes en bak ze in een oven van 150° C af. Stort ze uit, laat ze afkoelen en bestrooi met bloemsuiker. |