SALAMI |
Ingredienten:SalamiHOME |
werkwijze:VoorbewerkingMaal het mager rund- en varkensvlees door de 3 mm plaat en voeg er 25 gr Colorozozout per kg aan toe. Zet alles 3 dagen in de koelkast. Verklein het bevroren spek met de cutter.
BewerkingMeng het mager voorgezouten vlees samen met de spekblokjes en al de krui den en hulpstoffen in de menger. Doe dit mengsel in bakken en zet deze in de diepvrieskast gedurende 48 uur bij een temperatuur van - 12 tot - 15° C. Cutter daarna tot de gewenste korrel bekomen is. Vul de worsten in geplakte darmen of in kunstdarmen. Het is vooral belangrijk dat de worsten goed vast gevuld worden. Rijping : Koud roken -Max. + 15"C: Zweten bij droogkamer + 18°C en 70 % vocht. l° dag + 24'C en 100 % vocht 2° dag + 22'C en 95 % vocht 3° dag + 20'C en 90 % vocht Daarna wassen en roken. |