STOOFSCHOTEL MET PENNE EN RUNDSVLEES

Ingredienten:

800 g rundsvlees

500 gr penne

4 groene selder stengels, in stukjes

het wit van 2 preien, in ringetjes

2 uien, in stukjes

4 teentjes knoflook, in stukjes

4 wortelen, in stukjes van 4 cm

250 g champignons

1 blik tomatenvlees, 400 g

2 el rode wijnazijn

1 sjalot, bestoken met 3 kruidnagels

1 1/2 l rundsbouillon, of van 2 blokjes

zwarte peper uit de molen, zout & paprikapoeder

HOME

werkwijze:

Bewerking:

- Snij het vlees in stukken van ongeveer 4 cm. Kook de penne net niet gaar.

- Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en bak hierin het vlees aan tot het mooi gekleurd is, kruidt met peper, zout en paprikapoeder.

- Doe er nu de groenten bij (behalve de champignons) en roer flink onder elkaar, giet de bouillon erover tot alles onder staat en roer er ook het blik tomatenvlees en wijnazijn door, kruidt met peper en zout.

- Draai het vuur laag en laat zo'n uurtje pruttelen tot het vlees gaar is.

- Voeg 5 minuten voor het opdienen de champignons en de penne toe en schep voorzichtig onder elkaar, draai het vuur nog even hoog en dien heet op.