Tempura van langoustientjes

Ingredienten:

o 12 grote, verse langoustines, gepeld, ontdarmd en geplet

o 8 kleine stukjes broccolibloempjes

o 8 schijfjes pompoen of wortel

o 8 shitake of gewone paddestoelen

Dipsaus:

o 4 deciliter water

o 1 deciliter mirin

o 1 deciliter soja

o 10 gr bonitovlokken

o gember

o ramanas

Beslag:

o 25 cl kriek bier

o 100 gr bloem

o 1 ei

HOME

werkwijze:

o Verhit de olie tot 170 graden.

o Dompel de stukjes groenten en vis in het beslag, en laat ze in de hete olie glijden.

o Frituur een halve minuut per kant, zonder dat het bruin wordt. -Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer met de warme dipsaus, samen met de gember en daikon.

o Breng alle ingrediënten samen aan de kook.

o Laat ze afkoelen en doorzeef ze.

o Je kan ook Kikkoman Memmi-saus gebruiken (1/3 Memmi-saus, 2/3 water).

Dipsaus

o Schil en rasp de gember en de ramanas zodat je 2 eetlepels gember en 4 eetlepels ramanas krijgt.

o Verdeel deze over de vier dipsausjes.

o Dien de dipsaus warm op.

Beslag:

o Meng het ei en het water en klop los.

o Meng er daarna de bloem onder.