Soepje van bospaddestoelen, fazantsnippers en truffelroom

Ingredienten:

250 gr bospaddestoelen (morieljes, oesterzwam, eekhoorntjesbrood, 
hoorn des overvloeds, cantharellen enz.)
- 1 takje selder
- 1 ui 
- 1 prei 
- 2 wortelen 
- 2 liters wildfond 
- 2 oude fazanten 
- kruidentuiltje 
- stukje lavas 
- 2 mooie truffels 
- scheutje porto en cognac 
- 2 dl room 
- 50 g boter 
- 2 eetlepels blanke roux 
- plukje kervel 

werkwijze:

	
-Reinig de paddestoelen en stoof ze onder gesloten deksel gaar in boter. 
-Giet ze door een zeef en bewaar vooral het vocht. 
-Reinig, was en versnipper de groenten. Stoof ze aan in boter. 
-Bevochtig met 2 liters wildfond en doe er de gewassen fazanten, de lavas en 
het kruidentuiltje bij.
-laat zachtjes koken tot de fazanten gaar zijn. 
-Bevochtig eventueel met wat water het vocht ingekookt is. Ontvet regelmatig. 
- Haal de fazanten uit de bouillon en laat ze afkoelen. 
-Ontbeen de gekoelde fazanten en snijd het borstvlees in reepjes 
- Borstel de truffels en gaar ze samen met de porto en cognac in de bouillon waar de fazant in gekookt werd. 
-Snijd de paddestoelen en de truffels in kleinere stukjes. 
-Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep met een staafmixer, 
doe er het paddestoelenvocht bij en bind zeer lichtjes met wat blanke roux. 
- Zeef door een fijne puntzeef en breng op smaak. 
-Klop de room half op en vermeng met het truffelkookvocht. 

presentatie

Verwarm diepe borden en doe truffels, bospaddestoelen en fazantgarnituur in het midden. 
lepel wat soep en truffelroom erbij.
Een takje kervel maakt het geheel af. 
	

Tips en weetjes

-Bewaar wat truffel om het gerechtje te bestrooien. 
-Origineel is een mousserend soepje te serveren als tussendoortje, dus in plaats van sorbet. 
-De fijne smaak van zo'n truffelsoepje brengt een rustpunt 
in een wintermenu
-Het schuimig effect verkrijg je door , net voor het opdienen, een liaison van room en ei door de soep te mixen


	
HOME