ANDOUILLETTE




Grondstoffen :
Maag
Kromme varkensdarmen
Zout, peper, piment, kruidnagel, sjalot.

Bereiding:
 De gekuiste maag en darmen met een weinig tijm en laurier halfzacht laten koken.
Laten afkoelen en laten uitlekken en dan in langwerpige stukkensnijden 10 a 15 cm lang
De magen snijden men in de smalste gedeelten en de darmen zijdelings door.
Doet alles in de een kom voeg daarbij zout, peper, piment, kruidnagel en de sjalot (gestoofd)
Voeg er even eens wat bouillon bij en doe de mengeling in een vulbusje, het bij gevoegde
Bouillon dient hooft zakelijk om goed te kunnen afvullen anders is dat zeer moeilijk.
Vul de mengeling in kransdarmen en dit in zeer grote lengten;
Kookt de worst 20 minuten op 75 a 80C.
Laat ze verkoelen en van zo haast ze op gesteven zijn overtrek ze met naeinden van veteinden.
De einden goed in stekken afbinden en ze nog eens 20 minuten koken op 80C
Als de worsten uit de ketel komen legt men ze plat vlak naaste elkaar en pers ze tot
Ze als blokvormige opgesteven worden.
Trekt ze nog eens door lauwe reuzel om een mooie witte kleur te geven.

Het moeilijkst is ze over trekken met de naeinden.

Lekker gegrild met mosterd saus, ook in jambalaya bereidingen ook in cajun bereidingen. 




HOME