SALTIMBOCCA



Saltimbocca romana

4 kalfslapjes (elk 85 g)
4 plakjes parmaharn
8 blaadjes verse salie
2 dl droge witte wijn
4 tomaten
50 g tomatenpuree
1 grote wortel , 1 ui, 1 tak selderij
wat olijfolie + zwarte peper, zout 


1.Sla de kalfslapjes met een houten hamertje of met een deegrol zeer dun. 
Om kleven te vermijden is het aan te raden het vlees tussen plasticfolie te leggen. 

2. leg op eik lapje vlees een snee parmaham en een blaadje salie. 
Rol samen op en schik nog een extra blaadje salie bovenop. 
Steek de rolletjes vast met houten prikkers. 

3. Snijd de wortel, de selderij en de ui in uiterst fijne snippers. 
Ontdoe de tomaten van vel en pitjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. 

4. Laat de vleesrolletjes kort kleuren in wat hete olie. 
Voeg dan al de gesneden groenten toe. 
Ook de witte wijn, de tomatenpuree, wat zout en zwarte peper. 
Sommige koks doen er zelfs een kruidenboeketje en wat basilicum bij, 
maar naar onze mening verstoort dat enigszins de smaak van de salie.
 
5. laat alles ongeveer 10 minuten sudderen in een oven van 200' C.

6. Haal de saltimbocca uit het kooknat, schik het vlees op warme borden en 
verwijder de houten prikkers. Kook de saus verder in, druk ze dan door een 
zeef en giet ze rond de saltimbocca. 

7.Dien op met risotto of met pasta. 

HOME