CACCIUCCO






 200 g zeeduivel
 200 g poon
100 g ringen van inktvis 
1 kleine octopus of 
100 g inktvisringen uit de diepvries 
200 g mosselen 
4 scampi 
50 g garnalen
 2 grote tomaten
 olijfolie 


Voor de visbouillon: 

1 kleine wortel
1/2 ui
1 stengel bleekselderij 
1/2 venkelknol
blaadje laurier
zwarte peper, zout 

Voor 4 personen 

1.Maak de vissen schoon en snijd ze in middelgrote stukken.
leg ze even opzij maar bewaar ook de afsnijdsels. 

2. Hak al de groenten voor de visbouilion in stukjes en laat ze, 
samen met de visafvalletjes,wat zout en zwarte peper, 
20 minuten (niet langer, wegens mogelijke bitterheid) in water pruttelen. 

Bereid zo circa 1 liter geurige bouillon. 

3. Verwijder vel en pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. 

4. Giet wat oli folie in een pan en bak de verschillende vissoor-ten kort aan. 
Voeg dan de gezeefde, hete vis- bouillon en de stukjes tomaat toe. 
Doe er de mosselen bij en zet dan onmiddellijk de pot van het vuur.
 
5. Strooi nog wat peper en zout en verdeel de cacciucco over 4 borden. 
leg de langoustines en de garnalen decoratief tussen 
de witte inktvisringen en de zwarte mosselen. 



HOME