Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

Kalfsvlees Marengo



Ingrediënten



Kalfsvlees Marengo

  • 800 g kalfsschouder in stukken gesneden
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 1 bosje verse zilveruitjes
  • 2 el bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 sneetjes wit brood
  • 2 bakjes tuinkers
  • boter
  • maisolie
  • suiker
  • laurier
  • enkele takjes verse tijm
  • peper en zout

Bereiding

  • Kruid het kalfsvlees met peper en zout en schroei het dicht in boter en olie, half om half.
  • Snipper intussen de ui en doe die bij het vlees.
  • Strooi er de bloem overheen en laat even doorbakken om de bloemsmaak te elimineren.
  • Blus met de witte wijn en doe er de tomaten bij.
  • Breng op smaak met een kruidentuiltje van laurier en verse tijm.
  • Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur heel rustig sudderen.
  • Schil intussen de zilveruitjes.
  • Fruit ze glazig in boter.
  • Kruid met peper, zout, een snuifje suiker en doe er wat water bij.
  • Laat langzaam gaarstoven onder gesloten deksel.
  • Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in boter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe de garnituren bij het kalfsvlees.
  • Snijd het brood in vier diagonale stukken en bak ze goudbruin in maïsolie.
  • Schep het stoofpotje in de borden en werk af met de croutons en wat tuinkers.

HOME