Chili con Carne
Ingrediënten
Chili con Carne
- 1 kg rundsgehakt
- 1 groene paprika in stukjes
- 400 g tomatenstukjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 el witte azijn
- 500 ml rundvleesbouillon
- 1 el worcestershire sauce
- 1 el appelstroop
- 1 blik kidney bonen (uitgelekt)
- 140 g tomatenpuree
- 1 el bruine suiker
- 2 laurierbladeren
- kruidenmix:
- 1 el hete chili poeder
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/2 el cacao poeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 el zout
- 2 tl uienpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el gedroogde oregano
Bereiding
- Meng alle kruiden met elkaar.
- Fruit de ui in de olie.
- Voeg de paprikastukjes en knoflook toe.
- Fruit even mee. Voeg het gehakt toe, breek het met een spatel in kleine stukjes.
- Stoof tot het gehakt net niet rauw meer is.
- Voeg de tomaten puree toe en bak dit even kort mee.
- Voeg de kruidenmix, tomatenstukjes en runderbouillon toe.
- Breng op smaak met de appelstroop, worcestershire sauce, bruine suiker, laurierbladeren en witte azijn.
- Laat dit minimaal 2u stoven met het deksel op de pan.
- Verwijder het deksel en stoof nog een half u.
- Verwijder de laurierbladeren. Voeg de kidney bonen toe. Laat het geheel nog een half uurtje pruttelen.
- Serveer met gestoomde rijst of frietjes.
HOME
|