GARNAAL KROKETTEN



BENODIGDHEDEN:
75 gr boter
100gr bloem
4 gr gelatine
2 eidooiers
1 dl room
5 dl garnaal fumet (visfumet maar met de afval van garnalen)                                 
mespuntje cayennepeper, pezo, paar druppels citroensap
300 gr gepelde garnalen


 WERKWIJZE:
1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.
2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.
   Daar bij komt het citroensap en de kruiden.
3:voeg de garnalen aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel  onder de vulling.
5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.

De volgende dag of een paar uren nadien:

1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.

2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens
   Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten  gedurende 5 minuten.
    Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.


 

HOME