VLEESKROKETTEN



BENODIGDHEDEN: 75 gr boter 100gr bloem 4 gr gelatine 2 eidooiers 1 dl room 2 koffielepels selderzout 5 dl vleesbouillon mespuntje cayennepeper, pezo, paardruppels citroensap, muskaatnoot 250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees WERKWIJZE: 1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.

2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.

Daar bij komt het citroensap en de kruiden.

3:voeg het vlees fijngesneden er aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.

4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.

5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.

De volgende dag of een paar uren nadien:

1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.

2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens

Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

3:Verhit de frituur olie tot op 175°C en bak de kroketten gedurende 5 minuten.

Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.

HOME