BISTRO - KOOKGEK
Soja-ijs met tonijntartaar
Ingrediënten
Soja-ijs
Tonijntartaar
- 100 g tonijn
- 1 versnipperde sjalot
- 1 el sojasaus
- 1 koffielepel citroensap
- gember
- tomatade
Afwerking
Vul de glaasjes met het soja-ijs en schik hierop een laagje tonijntartaar.
Bereiding
Soja-ijs: Bereiding voor 20 glaasjes
- Verwarm de melk en de koksroom tot het kookpunt.
- Klop het eigeel en de suiker op en giet op de warme massa.
- Voeg hierbij de soja en laat afkoelen.
- Voeg het limoensap, limoenrasp en peper eraan toe.
- Zeef en turbineer in een ijsmachine.
Tonijntartaar
Bereiding voor 20 glaasjes
- Snijd de tonijn in fijne blokjes
- breng op smaak met 1 mespunt gember
- de versnipperde sjalot, sojasaus en citroensap
- Kruid met peper en zout.
Garneer de glaasjes aan de zijkant met de tomatade en vries in.
HOME
|