Kookgek stelt voor

Amusses

BISTRO - KOOKGEK


Soja-ijs met tonijntartaar



Ingrediënten

Soja-ijs

  • 250 g volle melk
  • 250 g koksroom
  • 140 g eigeel
  • 100 g soja
  • 1 limoen: geraspte schil en sap
  • 25 g suiker
  • peper

Tonijntartaar

  • 100 g tonijn
  • 1 versnipperde sjalot
  • 1 el sojasaus
  • 1 koffielepel citroensap
  • gember
  • tomatade

Afwerking

Vul de glaasjes met het soja-ijs en schik hierop een laagje tonijntartaar.

Bereiding


Soja-ijs: Bereiding voor 20 glaasjes
  • Verwarm de melk en de koksroom tot het kookpunt.
  • Klop het eigeel en de suiker op en giet op de warme massa.
  • Voeg hierbij de soja en laat afkoelen.
  • Voeg het limoensap, limoenrasp en peper eraan toe.
  • Zeef en turbineer in een ijsmachine.

Tonijntartaar Bereiding voor 20 glaasjes
  • Snijd de tonijn in fijne blokjes
  • breng op smaak met 1 mespunt gember
  • de versnipperde sjalot, sojasaus en citroensap
  • Kruid met peper en zout.

Garneer de glaasjes aan de zijkant met de tomatade en vries in.

  

   

HOME