ASPERGESOEP

	
	

Benodigdheden:
2 Liter goed vleesbouillon 1 bundel asperges 1 ajuin.. 1 wit van prei. 1 selder 50 gr boter 20 gr bloem 1 dl room peper en zout

Werkwijze

Kuis de asperge met een dun schiller Snij het topje van de asperges 3cm voor de versiering en snij het onderste in kleine stukjes 1 cm. Laat de ui en de prei en de selder en DE ASPERGES in de BOTER stoven Singeren met bloem en roer goed door heen nu de bouillon er bij voegen goed roeren tot het kookt en zachtjes laten door koken ongeveer 1/2 uurtje. Mix de soep en zeef de soep door een punt zeef, zet een weinig water op het vuur met een weinig zout en een klontje boter en de asperges die klein gesneden zijn en kook tot ze gaar zijn. Giet de asperges bij de soep en kijk het volume van de soep na eventueel nog wat bouillon bij voegen en op het laatst de room er bij doen peper en zout. Het voornaamste van deze soep is de kwaliteit van de bouillon,vlees of kip het maakt niks uit als hij maar sterk van smaak is

HOME