KALFSKOEK


KALFSKOEK


Samenstelling
3 kg. mager varkensvlees 1 kg. kalfsvlees
3 kg. keelspek
3 lit. bevroren melk
Kruiden en huipstoffen per kg. massa
65 g. Eureka
18 g. colorozozout

Bewerking
Maal het mager varkensvlees, het kalfsvlees en het keelspek afzonderlijk 
door de grove schijf en houd het apart.
Cutter daarna het varkensvlees en het kafsvlees uit met 
de bevroren melk tot er een gladde massa ontstaat.
Voeg er nu het colorozozout en 114 van de "Eureka,> aan toe. 
Doe er vervolgens het keelspek bij en cutter uit 
tot een homogene, fijne massa. 
Breng deze verder op smaak met de rest van de "Eureka". 
Cutter dit alles uit tot een tempera- tuur van max. 12°C. 
Vul dan de ingevette bakvormen luchtvrij en 
laat enkele uren rusten om door te kleuren. 
Zet de bakvormen in een voorverwarmde oven in een 
warmwaterbad (au bain marie) op een temperatuur van 110 á 120°C.
 De baktijd is afhankelijk van de vorm.
 De kerntemperatuur bedraagt 68°C.




 

HOME