Kookgek stelt voor

Bistro gerechten

Kabeljauw met mosselen en pureé





Ingrediënten:

Voor kabeljauw en garnering:

  • 600g kabeljauw
  • 6 verse sjalotten
  • 4 kerstomaatjes
  • 16 ontpitte zwarte olijven
  • 200g boter
  • zeezout
  • 8 aardappelen
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • dille

Voor gevulde schelpen(palourdes)


  • 4 schelpen
  • paneermeel
  • basilic
  • parmesan
  • olijfolie
  • peterselie


1 / Bereid al uw ingrediëten. Bereid de mosselen door het mengen een beetje paneermeel, basilicum, olijfolie en peterselie.Vul de kokkels en laat ze bruin onder de gril voor 5 tot 10 minuten. Kook de aardappelen te schillen.

2 /Neem terug de kabeljauw en kokkels in een beetje olijfolie bak ze aan.

3 /bak ook tomaten en geschilde aardappelen in olijfolie.

4 / Prak de aardappelen tijdens het koken.

 

5 / Bruin de uien en zwarte olijven in olijfolie..

6 / besprinkel de aardappelen met citroensap.

7 /Dan een scheutje olijfolie...

8/Verhit de boter saus.

9 / Gebruik een cilinder of een andere houder en vul ze met aardappelpuree..

10 /Op het bord rond de puree, sjalotten, olijven en kerstomaatjes.

11/Heb een stukje kabeljauw op de puree, voeg dan zout en kokkels. .

12/werk af met een beetje boter saus en garneer met dille.



Smakelijk

© kookgek.be

TERUG HOME