Hutsepot op grootmoeders wijzeIngrediënten voor 10 personen1 groene kool, in stukken gesneden 1 kg wortelen, in stukken gesneden 1 kg spruiten 2 pakken rapen, in stukken gesneden 2 preistengels, in stukken gesneden 1/2 witte selder, in stukken gesneden 2 grote uien, in stukken gesneden 2 aardappelen, in stukken gesneden 10 braadworsten 10 varkensribben 1 kg varkensspiering 1 varkenshammetje peper en zout boter 1 l vleesbouillon Bereidingswijze:Kruid het vlees, op de worsten na, met peper en zout en kleur het in de boter. Doe het vlees over in een grote pan en bedek met de groenten, op de aardappelen en groene kool na. Zet alles onder met de bouillon en laat op een zacht vuurtje garen. Voeg pas aan het einde (als het vlees mals is) de worsten, aardappelen en groene kool toe. Wanneer de aardappelen gaar zijn, is het gerecht klaar. Serveer met een pittige mosterd zoals die van Veuve Tierenteyn. |