Kookgek stelt voor

STREEKGERECHTEN

GENTSE STOVERIJ

grondstoffen:

  • 700 gr mager rundvlees
  • 200 gr rundslever
  • 150 gr rundernier
  • 100 gr lard of 1 eetlepel reuzel
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel stropkens mosterd
  • 2 sneden bruin brood
  • 1 flesje donker tafelbier

Bewerking:

  • Snijd het vlees en lever in blokjes.
  • Verwijder het vet rondom de nier en snij in stukjes.
  • Doe de lard of reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden.
  • Voeg de grofgesneden uien toe mooi bruinbaken en daar na in een grote pot doen
  • Singeren met de bloem.
  • Deglaceert de pan met de azijn en ook dit in de pot.
  • Doe er 1/4 liter water bij en een flesje donker tafelbier laat alles warm worden.
  • Voeg de tweesneden brood besmeert met de stropkensmosterd eraan toe.
  • Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pot en laat alles op laag vuur ± 2 uur stoven.
  • Verdampt het water in de pot te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe
  • Als het vlees zacht gestoofd is de saus binden met een liaison van bloem en water.
  • Laat het gerecht op hoog vuur nog ± 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen.
  • Brengt het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.
  • Serveer het gerecht met Belgische frieten en een pint Belgisch bier

HOME