GENTSE WATERZOOI
Grondstoffen:
- 2liters ontvette kippenbouillon
- 1 mooie braadkip van ong. 1200 gr
- het wit van een dikke prei
- 250 gr. wortelen
- 1/2 bleekselder
- 1 grote ui
- zout, peper & muskaatnoot
- 30 gr. boter, 1 dl room
- 3 eierdooiers
- gehakte peterselie, kervel
Bewerking:
- Na de kippenbouillon te hebben bereid, de braadkip in vier verdelen.
- De bleekselder de prei en de wortelen wassen en in julienne snijden.
- Deze groentejulienne in een weinig boter laten voorstoven (niet laten kleuren), er de bouillon bijgieten tot ze juist onderstaan.
- Peper & zout toevoegen en er de stukken kip ongeveer 25 min. in laten sudderen tot ze gaar zijn.
- De stukken kip uit de pan nemen en in wat resterende bouillon goed warm houden.
- In een pannetje 30 gr. boter laten smelten en er met een houten spatel 50 gr. bloem doormengen tot een lichtgele massa en vervolgens aan deze blonde roux 1 liter bouillon toevoegen en even laten indikken.
- De stukken kip in een soepterrine leggen.
- De saus verder afmaken door er met de garde de room en de eierdooiers samen met de groentejulienne door te mengen, niet meer laten koken !
- Bijkruiden met een snuifje muskaatnoot en de saus over de kip gieten, vlak voor het opdienen bestrooien met vers gehakte peterselie en kervel.
HOME
|