ANTWERPSE BLOEDWORST


Antwerpse bloedworst
Samenstelling 1 :
10 lt. varkensbloed 3 kg. wit brood 3 kg. Speksnijlingen 2 kg. uien
Samenstelling 2
10 lt. varkensbloed 3 kg. wit brood 3 kg. gekookt vlees 2 kg. speksnijlingen 2 kg. uien
Kruiden en hulpstoffen per kg. massa :
18 gr. colorozozout 3 gr. boudinkruiden met kaneel 3 gr. Verolon 50 gr. Ideaal (tarwezetmeel)
Bewerking :
Het brood met de helft van het bloed laten weken. De spek snijlingen verkleinen en samen met de gesneden uien even opstoven. Daarna alles samen éénmaal door de 3 mm plaat malen; vervolgens de andere helft van het bloed samen met de kruiden, de hulpstoffen, het colorozozout en het Ideaal toevoegen en goed mengen. Vullen in zuivere varkenssnaren en afschakelen.
Koken
Water aan de kook brengen en er de bloedworsten inleggen. Daarna de temperatuur geleidelijk terugbrengen op 75°C., ± 30 minuten kooktijd. De worsten uit het warme water nemen, even in koud water dompelen en ophangen.

HOME