HARTIGE TAARTJES

	
	
	
	
Taartjes (of taarten) van gezouten korstdeeg

Korstdeeg maken:

(1000 g bloem, 500 g boter 20 g zout 60 g suiker 2 eieren 200 Š 240 g water en de taartvormpjes ermee bekleden, die men naar eigen smaak en fantasie kan vullen met groenten, vis, schelpdieren, vlees enz. Eerst de vullingen aanbrengen en om te eindigen over gieten met een laag appareil en afbakken in de oven (bij voorkeur een warme luchtoven). Laten afkoelen en wat decor aanbrengen, wat het geheel veel aantrekkelijker maakt.

Appereil voor taarten en quiches
lngrediŽnten (klassiek recept) 8 eieren in een kom doen, goed kloppen, 1/2 1 room en 1/2 1 gepasteuriseerde melk en tenslotte nog zout, peper, muskaatnoot bijvoegen.
	
	
	
	

HOME

werkwijze:

PREITAARTJES

IngrediŽnten1 kg prei,1 kg boter,

500 g room, 5 eieren per liter, 100 g geraspte gruyŤrekaas per liter, zout, peper, muskaatnoot. Werkwijze

De prei fijnsnijden met de Robot Coupe. Bakken in boter, de room bijvoegen, laten gaar worden. Kruiden. Na het koken de gruyŤre en dan de eieren bijvoegen. Mengen.

Het appareil is klaar. De taartjes vullen. Gedurende 20 min laten bakken op 200įC .

Uientaartjes

Dezelfde ingrediŽnten gebruiken als voor de preitaartjes, maar de prei vervangen door 1 kg uien. De werkwijze en het koken gebeuren op dezelfde wijze als bij de prei taartjes.

schapenkaas

IngrediŽnten

Appareil voor de taartjes:

1 l melk, 1 1 room, 12 eieren, zout, peper, muskaatnoot. Korstdeeg - Schapenkaas - Geraspte gruyŤrekaas - Kersentomaatjes. Werkwijze:

De taartbodems vullen met Ingesneden schapenkaas. Wat gruyŤre bijvoegen. Overgieten met het appareil tot de taartbodems volledig gevuld zijn. Gedurende 20 min laten bakken op 200'C. Wanneer de taartjes afgekoeld zijn, garneren met reepjes schapenkaas en een half kersentomaatje.

Taartjes met geitenkaas

Op dezelfde manier te werk gaan als voor de taartjes met schapenkaas.

De fijngesneden schapenkaas vervangen door in snuifjes gesneden stronkjes geitenkaas.

Taartjes met Zeevruchten

IngrediŽnten

Verschillende soorten van zeevruchten, fijngesneden inktvis (calamars), garnalen, mosselen. Een fondue van uien en sjalotten. Appareil voor taartjes. Werkwijze De inktvis fijnsnijden en laten koken tot hij bijna gaar is, dan op het laatste ogenblik de garnalen en mosselen en eventueel andere zeevruchten bijvoegen. De taartbodems beleggen met een fondue van uien en sjalotten, de zeevruchten, en overgieten met het appareil.

Taartjes met zalm ingredienten

Zalm - Spinazie - Appareil

Werkwijze De zalm pocheren in court-bouillon. De spinazie koken of pocheren. De taartbodems beleggen met een sneetje gerookte zalm, een laagje spinazie aanbrengen en daarop 2 blokjes gepocheerde zalm. Overgieten met het appareil.

Vegetarische taartjes

IngrediŽnten

500 g wortelen, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, 1 bloemkool, 1 broccoli, 100 g gember, 200 g uien, 5 courgettes (ong. 1 kg 200), notenolie, peper, zout.

Werkwijze

Met de Robot Coupe een mirepoix maken van de wortelen, courgettes en gember. De uien en de paprika's fijnsnijden (de schijven van de Robot Coupe veranderen). Altijd beginnen met de groenten die het langst tijd nodig hebben om gaar te zijn. De bloemkool en de broccoli apart gaarstomen. De andere groenten gaarstomen. Al de groenten samen in een pan in notenolie bakken. Aanbrengen in de taartbodems en overgieten met de appareil.