HARTIGE TAARTJES |
![]() Taartjes (of taarten) van gezouten korstdeeg
Korstdeeg maken: |
werkwijze:
PREITAARTJESIngrediënten1 kg prei,1 kg boter, 500 g room, 5 eieren per liter, 100 g geraspte gruyèrekaas per liter, zout, peper, muskaatnoot. Werkwijze De prei fijnsnijden met de Robot Coupe. Bakken in boter, de room bijvoegen, laten gaar worden. Kruiden. Na het koken de gruyère en dan de eieren bijvoegen. Mengen. Het appareil is klaar. De taartjes vullen. Gedurende 20 min laten bakken op 200°C .
UientaartjesDezelfde ingrediënten gebruiken als voor de preitaartjes, maar de prei vervangen door 1 kg uien. De werkwijze en het koken gebeuren op dezelfde wijze als bij de prei taartjes.
schapenkaasIngrediënten Appareil voor de taartjes: 1 l melk, 1 1 room, 12 eieren, zout, peper, muskaatnoot. Korstdeeg - Schapenkaas - Geraspte gruyèrekaas - Kersentomaatjes. Werkwijze: De taartbodems vullen met Ingesneden schapenkaas. Wat gruyère bijvoegen. Overgieten met het appareil tot de taartbodems volledig gevuld zijn. Gedurende 20 min laten bakken op 200'C. Wanneer de taartjes afgekoeld zijn, garneren met reepjes schapenkaas en een half kersentomaatje.
Taartjes met geitenkaasOp dezelfde manier te werk gaan als voor de taartjes met schapenkaas. De fijngesneden schapenkaas vervangen door in snuifjes gesneden stronkjes geitenkaas.
Taartjes met ZeevruchtenIngrediënten Verschillende soorten van zeevruchten, fijngesneden inktvis (calamars), garnalen, mosselen. Een fondue van uien en sjalotten. Appareil voor taartjes. Werkwijze De inktvis fijnsnijden en laten koken tot hij bijna gaar is, dan op het laatste ogenblik de garnalen en mosselen en eventueel andere zeevruchten bijvoegen. De taartbodems beleggen met een fondue van uien en sjalotten, de zeevruchten, en overgieten met het appareil.
Taartjes met zalm ingredientenZalm - Spinazie - Appareil Werkwijze De zalm pocheren in court-bouillon. De spinazie koken of pocheren. De taartbodems beleggen met een sneetje gerookte zalm, een laagje spinazie aanbrengen en daarop 2 blokjes gepocheerde zalm. Overgieten met het appareil.
Vegetarische taartjesIngrediënten 500 g wortelen, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, 1 bloemkool, 1 broccoli, 100 g gember, 200 g uien, 5 courgettes (ong. 1 kg 200), notenolie, peper, zout. Werkwijze Met de Robot Coupe een mirepoix maken van de wortelen, courgettes en gember. De uien en de paprika's fijnsnijden (de schijven van de Robot Coupe veranderen). Altijd beginnen met de groenten die het langst tijd nodig hebben om gaar te zijn. De bloemkool en de broccoli apart gaarstomen. De andere groenten gaarstomen. Al de groenten samen in een pan in notenolie bakken. Aanbrengen in de taartbodems en overgieten met de appareil. |