Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Tartaar van tomaten met garnalen

BENODIGDHEDEN

  • 6 Romatomaten
  • 1 Franse lange sjalot
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Sherryazijn
  • Room
  • Grof zout
  • Peper van de molen
  • 300 gram ongepelde garnalen
  • 2 sneden oudbakken brood
  • basilicumscheutjes

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot in flinterdunne lamellen.
  • Emondeer (ontdoen van de pel) de tomaat en spaar de parures, snij de tomaat in partjes.
  • Snij het brood in brunoise en bak het goudbruin.
  • Pel de garnalen.

Voor de tartaar:

  • Meng de tomaat en sjalot met de olijfolie, sherryazijn, peper en zout.

Voor de gazpacho:

  • Mix de parures van de tomaat samen met look, olijfolie, sherryazijn en kruiding.
  • Passeer en leng aan met room.


Met daarbij lekker dikke, met de hand gesneden frietjes!