Kookgek stelt voor

Bistro gerechten



Oostends Vispannetje



Ingrediënten


300g zalmfilet
300g kabeljauwhaasje
4 tongrolletjes
200g grijze garnalen (gepeld)
75g boter
75 g bloem
2 liter visfumet
0,5 dl droge witte wijn
4 dl room
250 g champignons
geraspte kaas
verse peterselie
peper & zout.

WERKWIJZE:



  • Snijd de vis in mooie brokken en pocheer ze halfgaar in de visfumet, hou opzij.
  • Maak een mooi blonde roux met de boter, bloem en de (lichtjes) ingekookte visfumet.
  • Stoof de champignons in wat boter en doe ze in de saus, voeg vervolgens de wijn en de room toe en laat even inkoken, breng op smaak met peper en zout, haal van het vuur en roer er een handvol gemalen kaas en de garnalen doorheen.
  • Verdeel de visbrokken over vuurvaste borden of één ovenschaal en overgiet met de saus.
  • Strooi nog wat gemalen kaas over en laat gratineren in een oven op 200°.
  • Werk af met vers gehakte peterselie.